E.E.N.® therapie is een afkorting van Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. 

De betekenis van het woord eclectisch is “uit alle systemen het beste halen en er tevens de Eenheid in zien”. 

In de wereld zijn er drie hoofdstromen in de geneeskunde: De Oosterse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en de Westers reguliere- en natuurgeneeskunde. Als E.E.N.® therapeut combineer ik deze drie stromingen.

De E.E.N.® therapie is een holistische geneeswijze waarvan men uitgaat dat de mens meer is dan allen het fysieke gedeelte.

De mens bestaat namelijk ook uit sociale, mentale, emotionele en spirituele componenten. Wanneer door uiteenlopende redenen spanningen ontstaan op één van deze componenten, dan zal dit direct van invloed zijn op het algehele welbevinden van het individu.

De E.E.N.® therapie werkt vanuit het meridiaan- en chakrasysteem en veelal kan men op dat vlak een verstoring of blokkade in het lichaam terugvinden. Blokkades kunnen op energetisch-, emotioneel- of fysiekniveau in het energiesysteem en lichaam opgespoord worden. Met E.E.N.® therapie wordt de blokkade herstelt door een “op maat gemaakte” behandeling toe te passen.

De diagnose wordt gesteld via kinesiologie, polsdiagnostiek, radiësthesie en psychonomie en een uitgebreide anamnese.

Binnen de E.E.N® therapie wordt er gebruik gemaakt van diverse ondersteunende therapieën.

De therapie bestaat verder uit het behandelen van voedingsallergieën en intoleranties, fysieke verstoringen en toxinebelasting en drainageproblemen. Verder wordt er gewerkt met thema-therapie van de E.E.N® Remedies, de kracht van vergeving, regressie- en reïncarnatie therapie, psychotherapie, de Ankh, ademhalingstechnieken, endocrinologie, reflexzonetherapie, numerologie, ziektepreventie en voedingsadviezen. 

 

Doel van de therapie
Het in balans brengen van lichaam, geest en persoonlijkheid en het zelfgenezend vermogen zoveel mogelijk stimuleren zodat de cliënt in balans komt met zichzelf en zijn omgeving.

 

Doelgroep
De E.E.N.® therapie is geschikt voor alle leeftijdsgroepen, zowel kinderen als volwassenen hebben baat bij de behandeling omdat deze harmoniserend en vitaliserend werkt met een totaalbalans als doel.
Indien nodig zal er bij lichamelijke symptomen, ziekten en psychische stoornissen of als blijkt dat dit voor het welzijn van de cliënt beter is, worden doorverwezen naar de reguliere hulpverlening.

 

Klachten

Met E.E.N.® therapie kunnen diverse klachten worden behandeld op zowel fysiek-, als mentaal-, en ergetischniveau. Het zorgt voor meer zelfinzicht waardoor het een uitstekende therapie is voor ziektepreventie. De therapie kan veel effect hebben bij:

– Lichamelijke (somatische) onverklaarbare klachten
– Toxine belasting
– Voedingsallergieën en 
intoleranties
– Malende gedachten, piekeren
– Burn- out, stress, vermoeidheid, angsten en onverwerkte ervaringen
– Het innerlijk evenwicht niet meer kunnen vinden
– Onzekerheid, nervositeit en slapeloosheid

 

De E.E.N.® therapie kan in alle leeftijdsfasen worden ingezet en is een op zichzelf staande therapie maar kan ook ter ondersteuning en aanvullend worden ingezet naast een reguliere behandeling. Uiteraard vervangt het niet de reguliere zorg!

Hulpmiddelen supplementen

 

Binnen de E.E.N.® therapie kunnen diverse natuurlijke hulpmiddelen ingezet worden die ondersteunend werken om het evenwicht te herstellen en lichaam en geest in balans te brengen.

– Het SanoConcept
– Dr. Schussler celzouten
– E.E.N.®Energetica

– Orthomoleculaire therapie
– Bachbloesems
– Gemmoplexen 
– Aromatherapie

Opleiding voor juli 2022 is nog volgens de HBO normering  met de vereiste  Psychsociale- en  Medische basiskennis