Karen Hannen - Curvers

Complementair therapeut & NEI Master Coach

            ” Als verbinder is voor mij een taak weggelegd om mensen te begeleiden tijdens hun bewustwordingsproces.” 

Dit proces is voor iedereen anders omdat we allemaal beschikken over een unieke ” blauwdruk”.  Door bewustwording kun je anders naar jouw fysieke- of mentale klachten gaan kijken.

                              Wanneer zijn deze ontstaan?    Wat is er tijdens deze periode gebeurd in jouw leven? 

Iedereen heeft een zelfhelend vermogen en door het proces van bewustwording kun opzoek gaan naar de oorsprong. De NEI techniek & E.E.N®Therapie kunnen hierin ondersteunen om op zoek te gaan naar de oorsprong.  Mijn begeleiding dient als katalysator om vervolgens jouw eigen proces van bewustwording en heling in gang te zetten en op een natuurlijke manier te stimuleren. 

                             Als ervaringsdeskundige en Complementair Therapeut kan ik jou hierbij ondersteunen!

In 2015 werd ik onaangenaam verrast door twee, los van elkaar staande vormen van kanker. Tijdens deze periode heb de tijd genomen om bewuster bezig te zijn met mijn leven en zo startte ik mijn zoektocht naar het ” hoe en waarom”, uitgerekend ik, kanker kreeg en wat daaraan ten grondslag zou liggen. Door de situatie positief te omarmen en er niet “tegen” te vechten, besloot ik om de kanker te accepteren en er mee samen te werken. Na mijn herstelperiode heb ik een aantal zaken op een rij gezet;

 • Kanker was voor mij de “wake up call” om eens kritisch naar mijn leven te kijken. Dit resulteerde in een ommezwaai van 180 graden met een nieuwe kijk op mijn leven en resulteerde in een nieuwe”mind set”, mijn nieuwe levensinvulling en mijn bewuste manier om IN het leven te staan.

In 2016 ben ik gestart met de HBO  opleiding voor Natuurgeneeskundig therapeut bij het Instituut E.E.N.® te Panheel.              Als MANTELZORGER van mijn moeder heb ik ervaren dat je tijdens deze missie overbelast kan raken en als je niet op tijd actie onderneemt dit kan leiden tot een BURN-OUT. Dit waren voor mij dan ook actuele onderwerpen voor mijn scriptie en thesis.              Eenmaal goed op dreef heb ik in 2020 heb zelfs twee HBO afgerond; Natuurgeneeskundig therapeut en NEI Coach.

Na 33 jaar dienstverband bij de Nationale politie heb ik in 2018 ervoor gekozen om mijn passie voor 100% te volgen.

Eind 2022 is de NEI Master opleiding voor mij een uitdaging geweest in meesterschap en persoonlijk groei op het gebied van de Neuro Emotionele Integratie. Als complementair therapeut blijf ik mezelf ontwikkelen.  In 2023/24 volg ik de jaaropleiding Systemisch opstellingen Familie & organisatie is een waardevolle aanvulling voor mijn praktijk. 

Ondertussen is mijn doelgroep al mooi op weg met bewustwording & spiritualiteit en wordt mijn deskundige begeleiding als een verrijking ervaren. 

            Een zetje in de goede richting is een mooie start.

 

Mantelzorger in balans met E.E.N®️Therapie
In deze scriptie staat de overbelaste mantelzorger centraal. Uit een onderzoek is beschreven hoe behandelingen en remedies vanuit de E.E.N.® therapie de mantelzorger op geestelijk, lichamelijk en zielsniveau kunnen begeleiden tijdens hun liefdevolle missie. De scriptie is als ervaringsdeskundige geschreven en vanuit de complementaire zorgt geeft het handvaten aan de overbelaste mantelzorger.

Scriptie Registeropleiding, Eclectisch Energetisch Natuurkundig Therapeut.


Burn-out en bijnieren
In deze thesis beschrijf ik wat een burn-out is. Welke relatie een burn-out heeft met de bijnieren. Dat een burn-out werk gerelateerd kan zijn of vanuit een onverwerkt trauma kan ontstaan. Hoe het herstel van een burn-out ondersteund kan worden vanuit diverse therapieën, behandelingen of ondersteunende middelen. Van groot belang is dat het zelfhelende vermogen wordt aangesproken om de disbalans tussen het fysieke, mentale en energetische weer in balans te laten komen.

 

Thesis Registeropleiding. Medisch- en Psychosociale Basiskennis. Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut.