N.E.I. Therapie

N.E.I. Neuro Emotionele Integratie – therapie

 

Elke emotionele klacht geeft op langere termijn een fysieke beperking.
Elke fysieke beperking of klacht heeft vaak als onderliggende thema een onverwerkte emotie die vaak al in de kindertijd is ontstaan. 

Iedereen reageert met gedrag of een emotie, bewust en onbewust op een eerder opgedane ervaringen. Een deel van die ervaringen wordt goed verwerkt, maar andere ervaringen juist niet. Hierdoor kunnen blokkades in ons systeem ontstaan waarvan we de oorspronkelijke oorsprong niet altijd meer kunnen achterhalen. Je blijft dan bewust en onbewust vasthouden aan bepaalde gedragingen, patronen die zowel kinderen als volwassenen kunnen beïnvloeden tijdens hun leven. Soms kan dat leiden tot een beperking in hun doen en laten.   Hierdoor ontstaat op den duur een ziekte beeld of  er kan een ziekte ontstaan. 

 

 

Wat doet N.E.I. – therapie?

Tijdens de N.E.I. sessie komt men al snel tot de oorzaak van het probleem door de onderliggende oorspronkelijk situatie op te sporen en met bepaalde methodieken te herkennen en te benoemen heeft het een neurologisch effect op ons zenuwstelsel en onze hersenen. 

Een van de voordelen van de N.E.I. Therapie is dat er geen lange emotionele praatsessies voor nodig zijn om tot de kern te komen. Zeker voor hele jonge kinderen is deze zachte en snelle manier van werken aan blokkades of problemen een mooie methode om tot de oplossingen te komen. De N.E.I. methode spoort dergelijke trauma’s en ervaringen in het energetische geheugen op en brengt de resonantie van de disbalans in balans, door de communicatie tot stand te brengen tussen de linker- en rechterhersenhelft. Dit onderdeel van de therapie noemen we ook wel: integratie.

 

N.E.I. is ontwikkeld vanuit allerlei verschillende natuurgeneeswijzen en methodiekenDe basis is gelegd door gebruik te maken van de spiertesten vanuit de kinesiologie, elementen van Neuro Associatief Coachen en N.L.P. Enkele voorbeelden hiervan zijn patroon doorbreken, ankeren, communicatie methoden. Tevens wordt er gebruik gemaakt van acupunctuurpunten (zonder gebruik van naalden) en kennis van de vijf elementenleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

 

Een voordeel van de N.E.I. Therapie is dat het een hele zachte, moeiteloze therapievorm is en er niet eindeloos over problemen gesproken hoeft te worden. Vaak is er snel resultaat merkbaar na een N.E.I. behandeling. De kern van het probleem wordt aangepakt waardoor de klachten verdwijnen. Soms is er een proces nodig waarin stap voor stap oude patronen doorbroken worden door telkens een laagje dieper te gaan. Je kunt zelf het proces bepalen. Als therapeut speur ik met jou naar de oorzaak van de klacht en bekijk wat je kunt doen om klachtenvrij te zijn, maar jij bepaalt zelf wat je ermee wil doen. 

 

Voor wie is N.E.I. geschikt?

N.E.I. is er voor iedereen, van jong tot oud, in iedere levensfase, voor elk probleem of ongemak.
N.E.I. is inzetbaar bij hoog- gevoelige kinderen en volwassenen Voor hen is het nog eens zo moeilijk om alle ervaringen goed te kunnen verwerkten doordat ze vaak onbewust overspoeld worden met emoties en gevoelens van een ander. Als zij daarnaast ook nog last hebben van onverwerkte emoties uit het verleden, concentratieproblemen of angsten hebben, kinderen die gepest worden op school kan het leven voor hen zwaar aanvoelen waardoor functioneren in onze drukke maatschappij moeilijk kan zijn. N.E.I. is dan een mooie methode om onverwerkte methodes snel en effectief te kunnen verwerken.

 

Een aantal voorbeelden waarbij NEI- therapie ingezet kan worden
– Trauma en rouwverwerking
– Onverklaarbare emoties.
– Onverklaarbare gedragingen.
– Concentratie problemen
– Faalangsten en onzekerheden
– Fysieke klachten waar men al lang last van heeft.

– Psycho-somatische klachten  (SOLK)
– Om iemand weer volledig in zijn kracht te zetten
– Bij ziekteherstel.
– Bij relatieproblematiek, scheiding
– Zwangerschapverloop  of zwanger willen worden.
– Burn-out

– Geschikt voor kinderen

– DYSLEXIE

– Dieren


COVID 19 de 1,5 meter is hierbij goed in acht te nemen. 

Via een DIGITAAL beeldopname kan een consult plaatsvinden.