Systemisch werk

Volgens de methode van Bert Hellinger.

Deze techniek  vormt een samenspel en geeft het een bijzondere verdieping aan het helingsproces al dan niet in combinatie met andere therapeutische interventies. 

Daarom is de keuze gevallen op deze aanvulling en is ook evt. los van elkaar te boeken.

Ook deze methode is een effectieve, snelle werkvorm om tot de kern komen van een vraag of van een verstrikkingen/verstoring.

 Via veranderingsgericht werk in de opstelling tot een oplossing te brengen. 

Op deze manier wordt inzichtelijk en voelbaar gemaakt wat de verhoudingen zijn tot elkaar en waar de eventuele verstrikkingen zich bevinden.

Rouw en Trauma therapie met de stap op de kaart van  Janet Schmidt.

Een goed gesprek aan de “keukentafel “ kan al vaak heel verhelderend en helend voor je werken. Door stappen te maken op de kaart leeft het beeld en zet het verwerkingsproces van rouw en verdriet in beweging.

Oneindig veel thema’s kunnen op deze manier voor oud en jong verwerkt worden.

Welk thema wil jij nog verwerken?
Heeft het recent plaats gevonden of is het nog vanuit je jeugdjaren?

Maak een afspraak en neem plaats aan mijn “ keukentafel” voor een verhelderend gesprek en Stap op de kaart … van je innerlijke wereld🗺️.

De Limburger

Voor het eerst is er wetenschappelijk bewijs dat een gepersonaliseerd voedingspatroon, gebaseerd op iemands stofwisselingsprofiel, tot een betere gezondheid leidt. Dit is een belangrijke stap richting effectievere voedingsinterventies die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en voorkomen van chronische ziekten.

Deze conclusie is gebaseerd op jarenlang onderzoek in een grootschalige publiek-private samenwerking binnen TiFN, waarin het Maastricht UMC+ (MUMC+) en Wageningen University & Research de krachten bundelden met diverse kennisinstellingen en bedrijven in de voedingsindustrie. Het onderzoek werd uitgevoerd onder leiding van hoogleraar humane biologie Ellen Blaak van het MUMC+.

Stofwisselingsprofiel
De deelnemers aan het onderzoek werden ingedeeld in twee groepen op basis van hun stofwisselingsprofiel. Het functioneren van de stofwisseling verschilt namelijk per persoon. De indeling werd gebaseerd op hoe goed insuline zijn werk doet in de lever en in de spieren. Bij een verminderde werking van insuline zijn de cellen in het lichaam minder of niet goed in staat het suikergehalte in het bloed onder controle te houden, waardoor uiteindelijk diabetes type 2 en hart- en vaatzieken kunnen ontstaan. De deelnemers kregen vervolgens op basis van loting een gepersonaliseerd voedingsprogramma. Mensen die minder gevoelig waren voor de werking van insuline in de spieren bleken meer baat te hebben bij voeding die relatief hoog is in eiwit (bijvoorbeeld veel zuivel en noten) en voedingsvezels (bijvoorbeeld volkoren producten en groenten) en laag is in vet. De deelnemers met een verminderde werking van insuline in de lever hadden meer baat bij een voeding met veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren (bijvoorbeeld veel olijfolie en noten).

Niet ziek, wel verhoogd risico op chronische ziekte
De proefpersonen hadden overgewicht (BMI boven 25 kg/m2) en verstoringen in de stofwisseling, maar nog geen diabetes of hart- en vaatziekten. Met gerichte interventies kunnen deze mensen de eigenschappen van hun stofwisseling verbeteren en daarmee het risico op chronische ziektes, zoals diabetes type 2, verlagen. Blaak: ‘Laten we bijvoorbeeld stilstaan bij diabetes: één van de meest voorkomende chronische ziektes. Zo’n 1,2 miljoen Nederlanders hebben het en wekelijks komen er ongeveer 1000 diagnoses bij. Er is dus grote behoefte aan preventieve interventies, die bewezen de gezondheid van mensen verbeteren en het risico op diabetes én andere chronische ziekten verminderen.’

Gepersonaliseerde voeding op basis van stofwisseling beter voor de gezondheid

 
 
Om even uitleg te geven is dit krantenbericht geheel gewijd aan het eerste onderzoek, dat nog een vervolgonderzoek nodig heeft om tot dit op gebruikers niveau in te zetten. 
 
Als enthousiaste vrijwilliger uit een risico doelgroep met ‘ verhoogde kans op een gestoorde stofwisseling “ heb ik deelgenomen aan het onderzoek van de Universiteit Maastricht/ Wageningen en Maastricht UMC+, samen met nog 241 deelnemers. 
In het voortraject hebben er allerlei metingen en testen plaatsgevonden door een groep onderzoekers om te bepalen welke in welke stofwisseling groep ik werd ingedeeld om aan het het 3 maanden durende onderzoek deel te nemen. 
 
In januari 2023 publiceert de universiteit:  
“ Voor het eerst wetenschappelijk bewijs dat een gepersonaliseerd voedingspatroon, gebaseerd op iemands stofwisselingsprofiel, tot een betere gezondheid leidt. Dit is een belangrijke stap richting effectievere voedingsinterventies die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en voorkomen van chronische ziekten.” 
 
Om dit verder uit te rollen tot uiteindelijk op “ de persoonlijk dieet gericht ” volgen er nog aanvullende onderzoeken om sneller onderzoek te kunnen uitvoeren door bijvoorbeeld een thuistest uit te ontwikkelen. Dat zal nog even op zich laten wachten. 
 
In onderstaande links is heel duidelijk en interessant uitgelegd: 
 
Graag verwijs ik u onderstaande link om het bericht van Maastricht UMC+ te lezen of de geluidsopname van Radio BNR te beluisteren:
 
of van E- mail contact op te nemen met een van de onderzoeker MW. K. Jardon voor verdere informatie :k.jardon@maastrichtuniversity.nl
 
 
Mocht u nog vragen hebben of wilt u graag een consult plannen om in het algemeen naar voeding en leefstijl te kijken of via de NEI methode te achterhalen waar overgewicht vandaag komt, kan immers ook vanuit een emotie ontstaan,  als je hierin interesse hebt dan hoor ik dit graag, want daar kun je evt. al mee aan de slag.  Lieve groet  Karen 
 
 
 
 
 
 
 
Op diverse vrijdagen  in  2024 workshop: Meet wat je eet.
 
Energetisch testen met de bioTensor. 
 
In de ochtend is de module A – Basis en in de middag de Module B- verdieping, voor degene die verder wil meten en weten!
 
Module A en B is afzonderlijk te boeken. 
De B verdiepingsmodule is per  maand anders;
1. Schussler celzouten OF 2. Bach Bloesems
 
Ochtend – vrijdag 26 januari 2024 Module A. Basis 
Van 09.30 tot 12.30 uur. 
 • Geschiedenis, mogelijk heden en vaardigheid 
 • Meten wat we eten! 
  Welke voeding verzwakt mijn systeem of wat versterkt mijn systeem?Veel mensen hebben last van voedingsallergieën of voedingsintoleranties.  Melk, suiker, gluten, gist/ schimmels, soja
 • Testen van Vitaminen en Mineralen.  Wat heb ik te kort?                         Is het noodzakelijk? Welk merk? Welk tijdstip innemen? Hoe lang? etc. 
 • Testkaarten en sylabus 
 • Prijs: 60 euro (met eigen biosensor)
 • Prijs: 30 euro mini biotensor (reismodel)

Middag – vrijdag 26 januari 2024 Extra optie: B 1. Module Verdieping                Schussler celzouten                                                                                                        Van 13.30 uur tot 16.30 uur. 

 •  1. Schussler celzouten.   Een natuurlijke manier om de mineralenhuishouding op orde te brengen. De serie van 33 mineralen zouten heeft zijn specifieke eigenschap en is inpasbaar voor thema’s, klachten en karakter eigenschappen. Onder andere Calcium, Kalium, Magnesium en Natrium zijn 4 belangrijke mineralen voor oud & jong, mens & dier.
 • inclusief aanvullende  Testkaarten opvolgend op Module A
 • Prijs 60 euro (met eigen Biosensor) 
 • Prijs 55 euro (als je module A ook op deze dag volgt)
 • Wil je een testdoos* van de Schussler celzouten of de Bachbloesems dan is deze voor een  meerprijs leverbaar.  (testdoos bestaat uit een serie kleine testbuisjes)    
 • Biotensor (reismodel) is los verkrijgbaar voor 30 euro

Middag – vrijdag datum volgt voor 2024-Extra optie: B 2. Module  Verdieping                   Bach Bloesems.                                                                                                                Van 13.30 uur tot 16.30 uur. 

 •      2.  Bach Bloesems. Dr. Edward Bach heeft 38 verschillende soorten Bach bloesem ontdekt die werken op een specifieke emotie of              gemoedstoestand. De Bach bloesems worden in gedeeld in 7 verschillende groepen. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. Een Bach bloesem heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Geschikt voor oud & jong, mens & dier. 
 • inclusief aanvullende  Testkaarten opvolgend op Module A
 • Prijs 60 euro (met eigen Biosensor) 
 • Prijs 55 euro (als je module A ook op deze dag volgt)
 • Wil je een testdoos* van de Schussler celzouten of de Bachbloesems dan is deze voor een  meerprijs leverbaar.  (testdoos bestaat uit een serie kleine testbuisjes)    
 • Biotensor (reismodel) is los verkrijgbaar voor 30 euro

Minimaal 3 personen – Maximaal 6 personen 

Opgave svp via mail:    info@natuurlijkelevenskracht.eu     of app  06-21718525.
 
 26 januari
De wachtlijsten in de GGZ lopen in 2023 nog steeds op!
 
De coronaperiode, zoals quarantaine, coronabesmetting en ziekte of overlijden van een naaste, hebben nog steeds een  grote impact  op het welzijn van jongeren.
 
Waar wacht jij nog op?????
 
Door complementaire therapie of natuurgeneeskundige zorg kun patronen, die er ingeslopen zijn of waar je last van kunt hebben, adequaat aanpakken. Vaak houden die je tegen in het maken van keuzes. Dit is een Bewust of onbewust proces waardoor je zelfvertrouwen niet optimaal kan zijn, of dat je denkt dat je het nooit goed genoeg kan doen en zelfs faalangst ontwikkeld hebt. Vaak ontstaat dit al tijdens jouw kindertijd.                                                             En je lijf vergeet niet, tot je het echt verwerkt. Er is altijd een interactie tussen lichaam en geest. Vaak worden niet goed verwerkte ervaringen als blokkades opgeslagen in ons lichaam. En als dat maar vaak genoeg gebeurt, ga je uit balans en kun je er zelfs ziek van worden.
 
Met welk soort klachten en problemen kan ik je begeleiden?
– Levensvragen waarbij je vastloopt
– Onverwerkte emoties
– Rouwverwerking
– Angsten (voor tandarts, dieren, vliegangst, examenangst, hoogtevrees, faalangst, etc.)
– (Pijn)klachten zonder medische oorzaak (SOLK)
– Burn-out klachten
– Een vol hoofd, piekeren, tobben, slaapproblemen
– Trauma’s
Op dit moment zijn er bij mij geen lange wachtlijsten aan de orde. Je kunt over het algemeen snel terecht, vaak al binnen 2 tot 3 weken. www.natuurlijkelevenskracht.eu
 
Vergoeding door zorgverzekeringen is mogelijk als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve of complementaire therapieën. Voor informatie over de mate van vergoeding door welke verzekeringsmaatschappijen verwijs ik naar de website van je zorgverzekeraar en https://www.catcomplementair.nl/vergoeding-zorgverzekeraars/. De mate van vergoeding kan jaarlijks wijzigen.
 
 

Gecertificeerd Soul Body Fusion®Teacher

Per 31 oktober 2021 ben ik gecertificeerd Soul Body Fusion®Teacher. 
 
Als Soul body Fusion® teacher heb ik afgelopen jaar meerdere workshops gegeven, diverse therapeuten opgeleid en iedere keer weer ben ik verrast van de mooie uitwerking die het brengt in zo’n korte tijd, voor mensen en dieren, oud & jong.

Het stille en vlotte proces en de ervaringen zijn voor elk mens en dier uniek.
Sommige mensen voelen zich niet helemaal geaard, hebben behoefte aan meer energie of een behoefte aan een betere gezondheid.

Stel je eens voor hoe het leven er uit ziet als je je meer verbonden kunt voelen met je lichaam?

Op een simpele manier kun je meer: flow, energie, overvloed, rust, liefde, vreugde, vrede ervaren in jouw leven. Daar kun je natuurlijk aan werken op verschillende manieren, maar Soul Body Fusion® is een uiterst simpele en effectieve tool die direct werkt of in de weken daarna nog zelfs kan nawerken.
Er over lezen, start je het proces al op.

Drie sessies volgen werkt al versterkend voor lichaam & geest.
Je energiekanaal naar licht en liefde opent zich steeds meer en krachtiger wat wenselijk is voor deze tijd. Dit proces is moeiteloos, oneindig, onomkeerbaar en tijdloos.

Je kunt veel lezen over Soul Body Fusion®; ik kan je er veel over vertellen, maar uiteindelijk is het vooral een kwestie van het zelf ERVAREN en DOEN! Het liefst iedere dag al 10 minuten je aandacht richten op je lichaam. Meer is het niet.

Als je de dag met Soul Body Fusion® begint, zul je je leven en de wereld anders ervaren: Moeitelozer met gratie & gemak & vreugdevoller.

Het moeilijkste aan Soul Body Fusion® is het begrijpen dat het zo eenvoudig is en je er niet eerder mee begonnen bent.

Veelal werken mensen met Reiki 1, 2 of 3 en kunnen Reiki ook op afstand toepassen.
Na de eendaagse workshop Soul Body Fusion® kun je ook meteen op afstand werken. De meeste deel deelnemers die al gewend zijn om met energetische technieken te werken staan versteld en zijn meteen enthousiast na het toepassen van deze eenvoudige, krachtige Soul Body Fusion® techniek.

Elke Soul Body Fusion® sessie is definitief én blijvend, en in elke Fusion wordt de lagere trillingssnelheid van het lichaam gesynchroniseerd met de hogere snelheid van de ziel.
Het is juist door een groter bewustzijn dat het beter lukt om oude overtuigingen & patronen te doorbreken. Soul Body Fusion® versterkt je bewustzijn enorm!
Zo kom je steeds dichter bij jezelf en wie je diep van binnen ben en vooral wil zijn.
Zonder alle beperkingen die je jezelf (of voorouders), van anderen of uit de omgeving opgelegd krijgt.
Soul Body Fusion® is ontwikkeld door de grondlegger Jonette Crowley uit Amerika.
Soul Body Fusion® is een makkelijke, snelle en krachtige energetische techniek om lichaam en ziel met elkaar te verbinden. Hierbij laat je de ziels-energie het werk doen.
De ziels-energie komt in het lichaam en omdat deze energie de hoogste frequentie heeft die er bestaat kunnen blokkades op alle niveaus moeiteloos verdwijnen.

Soul Body Fusion® sessies hebben wereldwijd bijgedragen aan talloze meldingen van buitengewone healing bij o.a. chronische klachten, burnout, depressie, autisme, PDD NOS, ADHD.
Mensen melden dat ze zich krachtiger, meer in balans en zielsgelukkiger voelen door het toepassen van Soul Body Fusion®.

Ook bij dieren worden opmerkelijke resultaten bereikt.
Deze techniek is heel geschikt voor baby’s die een slechte start hebben gemaakt en KAN bijdragen aan hun ontwikkelingsachterstand.

Wat is het verschil tussen de workshop en een sessie?
In de Soul Body Fusion® practioners workshop leer je hoe je jezelf en anderen een sessie van 2x 10 minuten kan geven als facilitator. 

De eendaagse workshop duurt een dag van 09.45 uur tot 17.00 uur.
In een sessie ben je de ontvanger.
Bij een Soul Body Fusion® sessie zit je tegenover de facilitator met je handen open op je schoot.          De facilitator legt zijn of haar vingers over de jouwe. Er wordt een intentie uitgesproken en jij richt je met je aandacht op je lichaam.
Een sessie duurt 2 x 10 minuten, met tussendoor een korte break. Je wordt ondergedompeld in een veld dat je naar een hogere trilling brengt. De energie van je hoger bewustzijn (vaak je ziel genoemd) komt daardoor beter in je lichaam, waardoor blokkades, emoties en spanningen beter losgelaten kunnen worden en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt versterkt. Je lichaam en ziel kunnen beter in balans komen. Wat mensen tijdens een sessie ervaren, verschilt heel erg per persoon.

Heb je nog geen kennis gemaakt met een energetishe behandeling of er zelf mee aan de slag te gaan kun je altijd van te voren een of een serie van 3 sessies boeken. Een of meerder sessie Soul Body Fusion® sessies kunnen online, telefonisch of in mijn praktijk plaatsvinden.

De workshop is bedoeld voor iedereen die zich spiritueel wil ontwikkelen, werkt aan persoonlijke groei en wil leven vanuit zijn volledige potentieel om daarmee beter te kunnen functioneren in het dagelijks leven (privé en werk).
Het is een mooie aanvullende of losstaande techniek voor in een praktijk van een energetisch therapeut of massage therapeut.

Er zijn geen opleidingseisen voor deze workshop.

Ziel en lichaam op elkaar afgestemd
Soul Body Fusion® werkt anders dan bijv. Reiki omdat er geen energie overgedragen wordt als je b.v. als Reiki-kanaal fungeert. Tijdens Soul Body Fusion® zet je n.l. de intentie dat je ziel en je lichaam op één lijn worden gebracht. Je faciliteer het proces en jouw ziel doet het werk. Wanneer je ziel en je lichaam als één geheel werken, is heb je toegang tot je talenten, je eigen blauwdruk. Soul Body Fusion® werkt op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.
 
Soul Body Fusion® Sessies
Elke Soul Body Fusion sessie is definitief én blijvend, en in elke Fusion wordt de lagere trillingssnelheid van het lichaam gesynchroniseerd met de hogere snelheid van de ziel.
De Soul Body Fusion vindt plaats in 3 sessies, tijdens 3 weken. De 2e sessie vindt plaats één week na de eerste, En de 3e vindt plaats 2 weken ná de 2e.

Soul Body Fusion® vind ik ook een bijzonder fijne tool die je in de laatste levensfase van iemand of zijn of haar naasten kunt inzetten, dit kan van grote waarde zijn.
Uiteraard kan ik ook ondersteuning bieden tijdens deze laatste levensfase (maak een afspraak).
Ben je met een groep en wil je een bepaald thema behandelen vraag dan naar de opties. 
Ik kom graag bij jullie op lokatie vanaf 4-5 personen ( 75-90 km van Echt).

Denk hierbij aan de thema’s:
– Soul Body Fusion®
– Soul Body Fusion® Mens en Dier
– Soul Body Fusion® volwassen en kinderen
– Soul Body Fusion® zwangerschap en kinderen
– Soul Body Fusion® laatste levensfase

Je leert een 1 op 1 sessie geven en je ervaart hoe het is om een 1 op 1 sessie te ontvangen.
Je leert een 1 op 1 sessie geven op afstand.
Je leert een Soul Body Fusion® inzetten thuis of in je praktijk.
Je leert wat Soul Body Fusion® is, het ontstaan en hoe het werkt.

Je mag vrijblijvend tot 4 weken na de workshop nog 2 sessie geven en ontvangen en participeren in de groepsapp (voor vragen en ervaringen te delen)
Je ontvangt een syllabus en promotiemateriaal.
Heb je vragen, wil je een Soul Body Fusion® workshop volgen en wil je me uitnodigen voor een thema??
Neem dan contact op: info@natuurlijkelevenskracht.eu of www.natuurlijkelevenskracht.eu of 0621718525

Lieve groet Karen Hannen – Curvers
Met Soul Body Fusion® komt het dier weer in balans. Poes, paard, hond geeft het een kans.